Estate planning

Wat is estate planning?

Hoe zorgt u ervoor dat uw vermogen te zijner tijd zo veel mogelijk terecht komt bij uw kinderen of andere toekomstige erfgenamen? U bent niet de enige als u het aandeel voor de fiscus niet groter wilt laten zijn dan strikt nodig is.

Estate planning is kortgezegd het organiseren dat uw vermogen fiscaal vriendelijk terecht komt bij uw kinderen of andere toekomstige erfgenamen. Door tijdens uw leven al stil te staan bij de overgang van het vermogen naar nabestaanden, kan dit fiscaal zo optimaal mogelijk gebeuren. Bij grote vermogens is het te adviseren om al op jonge leeftijd te beginnen met estate planning, maar er zijn ook bepaalde momenten waarop aan estate planning gedacht kan worden zoals bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

  • indien u een bedrijf start of verkoopt;
  • indien u een testament wilt opstellen;
  • indien u uw huis verkoopt en gaat huren; of
  • als u vermogen verkrijgt als gevolg van bijvoorbeeld een erfenis of schenking.

Er zijn veel mogelijkheden waaruit een selectie gemaakt kan worden om estate planning vorm te geven. De juiste keuze is zeer sterk afhankelijk van de omstandigheden van uzelf en van uw kinderen of andere beoogde erfgenamen. Bij onze advisering kijken wij uiteraard niet alleen naar de fiscale gevolgen, maar houden ook de juridisch-technische aspecten en de familieverhoudingen nauwlettend in de gaten.

Willems & Smeets notarissen

Indien u twijfelt of estate planning voor u interessant kan zijn of heeft u vragen hierover neem dan contact op met Maurice Willems of Reinier Smeets. U kunt hen telefonisch bereiken op  (040) 291 09 69 of een bericht sturen. Maurice Willems en Reinier Smeets hebben beide een specialisatieopleiding notariële estate-planning voltooid. Reinier Smeets is tevens lid van de Estate Planning Expert Circle.

Op uw verzoek kunnen zij een eerste screening doen en eventuele berekeningen maken om een en ander inzichtelijk te maken. Zij zoeken samen met u naar de beste oplossing.

  • deskundig & betrokken
  • optimale begeleiding
  • daadkrachtig
  • oplossingsgericht

Vrijblijvende offerte?

Wanneer u uw gegevens hebt ingevuld dan sturen wij u zo snel mogelijk een op uw wensen en eisen afgestemde offerte.

Offerte aanvragen
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.