Lening en Hypotheek

Meestal is voor de koop van een woonhuis een geldlening noodzakelijk. Daarmee (en vaak met een gedeelte eigen geld) kunt u een woonhuis kopen. De bank wil echter zekerheid dat zij de lening krijgt terugbetaald. Daarom wil de bank graag het woonhuis als onderpand (hypotheek). Een lening met hypotheek heet een hypothecaire lening. Voor een hypotheek is een notariële akte nodig. Deze akte dient bij het kadaster te worden ingeschreven.

Wanneer wordt er een hypotheek verlangd bij een geldlening?

Geld lenen bij de bank voor een woonhuis betekent zoals hiervoor al bleek in bijna alle gevallen een hypotheek. De bank wil er zeker van zijn dat u het geld van de lening terugbetaalt. Als u bovendien de overwaarde van uw huidige woonhuis in het nieuwe woonhuis gaat investeren, is er vaak ook nog een zogenaamde 'overbruggingshypotheek' nodig.

Hoe kunt u voorkomen dat bij uw overlijden uw partner niet meer kan voldoen aan de hypotheekverplichtingen?

U kunt een overlijdensrisico- of levensverzekering afsluiten om ervoor te zorgen dat u of uw partner ook na het overlijden van één van u onbezorgd kan blijven wonen in de echtelijke woning. Als u de polis van de overlijdensrisico- of levensverzekering op de juiste manier afsluit, kunt u belasting besparen bij overlijden. Wij kunnen u hieromtrent adviseren.

Wat zijn de gevolgen van een hypotheek?

Naast de financiële verplichtingen die voortvloeien uit het afsluiten van een hypothecaire lening bent u voortaan gebonden aan beperkingen. Deze beperkingen staan in de hypotheekakte. U mag bijvoorbeeld de woning niet verhuren zonder eerst toestemming te vragen aan de bank. Over deze en andere beperkingen kunnen wij u verder informeren.

Willems & Smeets notarissen.

Wilt u een huis kopen, heeft u een hypotheek nodig of slechts een vraag, neem dan contact met ons op door een bericht te sturen of te bellen met één van onze specialisten. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer (040) 291 09 69.

Voor meer informatie kunt u hier een brochure vinden van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

 

 

  • deskundig & betrokken
  • optimale begeleiding
  • daadkrachtig
  • oplossingsgericht

Vrijblijvende offerte?

Wanneer u uw gegevens hebt ingevuld dan sturen wij u zo snel mogelijk een op uw wensen en eisen afgestemde offerte.

Offerte aanvragen
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.