Familierecht

Samenwonen, trouwen, erven, nalaten

Veelal is liefde de aanleiding voor het besluit om te trouwen of te gaan samenwonen. Of u het leuk vindt of niet, zowel aan samenwonen als aan trouwen kleven ook grote zakelijke gevolgen op de korte en langere termijn. U kunt de gevolgen voor een belangrijk deel zelf bepalen.

Willems & Smeets Notarissen zal u graag begeleiden bij de juridische vormgeving van de zakelijke kant van uw relatievorm. Een samenlevingscontract en testamenten zijn belangrijk voor samenwoners. Bij een huwelijk kiest u voor gemeenschap van goederen of voor een vorm van huwelijksvoorwaarden. Daarnaast zullen ook testamenten van belang zijn. In een bespreking zullen we graag met u bekijken welke regelingen voor u de beste zijn.

Na een overlijden dient op zakelijk terrein het nodige te worden geregeld en uitgezocht. Wie hebben recht op de nalatenschap? Kan de nalatenschap zuiver worden aanvaard? Willems & Smeets notarissen is u hierbij graag behulpzaam. We bekijken samen met u welke zaken geregeld dienen te worden, en op welke wijze dit zo gunstig mogelijk kan gebeuren.

Een levenstestament kan voor u van groot belang zijn: regelingen voor de situatie dat u niet meer zelf zou kunnen handelen: wie gaat dan uw vermogen voor u beheren, wie runt uw bedrijf, wie neemt besluiten over medische behandelingen, zoals de vraag of u een bepaalde behandeling wel of niet wilt ondergaan.

  • deskundig & betrokken
  • optimale begeleiding
  • daadkrachtig
  • oplossingsgericht

Vrijblijvende offerte?

Wanneer u uw gegevens hebt ingevuld dan sturen wij u zo snel mogelijk een op uw wensen en eisen afgestemde offerte.

Offerte aanvragen
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.