Nieuws & Actueel 


zondag 29 maart 2020

Corona-virus en u als ondernemer

Aandachtspunten voor u als ondernemer

De afgelopen dagen zijn wij regelmatig door ondernemers gebeld met de vraag wat de situatie is als de ondernemer (tijdelijk) uitvalt door (bijvoorbeeld) het coronavirus.

 

De beantwoording van deze vraag hangt af van de rechtsvorm waarin de onderneming wordt gedreven. Hierover in het kort het volgende.

 

Een eenmanszaak: aangeraden wordt om in een levenstestament vast te leggen wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken kan regelen als u dit zelf niet meer kunt. Deze volmacht kan aan een of meerdere personen worden gegeven.

 

Een (of meerdere) B.V.(‘s): er geldt een wettelijke verplichting om in de statuten voorschriften op te nemen over de wijze waarop voorlopig in het bestuur wordt voorzien in geval van belet en ontstentenis (bijvoorbeeld overlijden). In de statuten wordt vaak aangeduid wanneer sprake is van belet, maar dat hoeft niet verder te zijn uitgewerkt. In ieder geval hebben wij dan te maken met een tijdelijke situatie. Voor die situatie dient de aandeelhouder een tijdelijke vervangende bestuurder aan te wijzen door middel van een aandeelhoudersbesluit. Dit wordt vaak vergeten.

 

Heeft u nog geen levenstestament opgesteld of een tijdelijke vervangende bestuurder aangewezen, dan dient u daar werk van te maken!

 

Wij kunnen u met het bovenstaande behulpzaam zijn. Heeft u vragen, aarzel dan niet om te bellen of mailen naar  willems@willemsensmeets.nl .

Ook in deze coronaperiode kunnen wij op een veilige manier met een aangepaste werkwijze helpen uw zaken goed te regelen. Zo zorgen wij dat u goed voorbereid bent op de toekomst.

  • deskundig & betrokken
  • optimale begeleiding
  • daadkrachtig
  • oplossingsgericht

Vrijblijvende offerte?

Wanneer u uw gegevens hebt ingevuld dan sturen wij u zo snel mogelijk een op uw wensen en eisen afgestemde offerte.

Offerte aanvragen
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.